fredag 13 februari 2015

Börsen den går upp och ner, do-da do-da

OMXS30 ligger i skrivandet stund +12.2%. Årets första månad har gått som ett tåg och kapital rinner in på marknaden likt en flod. Länge har det skrivits om att vi kommer allt närmre det stora börsraset^TM och rubrikerna blir allt mer domedagsaktiga. 

Låt oss se förbi journalistiken lite och se realistiskt på situationen; självklart kommer marknaden att korrigera sig. Detta är inget annorlunda eller konstigt, en marknadskorrigering på 10-20% är ingen undergång, det är en andningspaus.

För de som har en lång placeringshorisont är det endast en gäspning på vägen. För de som är kortsiktiga gäller det dock att se över sina placeringar på precis samma sätt som vi gör dagligen alla andra dagar på året. 

Personligen skulle jag ha lika öppna ögon mot börsen en dag det går ned ett par procent som när det går på andra hållet. Det är ett pris man betalar om man vill syssla med kortare positioner. Skillnaden jag gör när dagarna med uppgång långt slår de med nedgång är dock att jag korrigerar min likvida del något i den korta portföljen för att kunna agera på de händelser som sker. 

I den långa portföljen spelar det ingen roll vad som händer idag, imorgon, iår eller om tio år. 

Börsen går upp och den går ner; just another day at the office.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar