onsdag 7 januari 2015

Chanspost

Hur stor del är du beredd att mista av din portfölj? En procent? Två? Fem? Det är ju bara en chanspost, inte stor nog att göra någon större inverkan.

Chanspost. Detta ord innefattar allt som oftast det som blir fel med en aktieaffär. För den som lyckligt nog inte vet vad en chanspost är så är det en affär som görs för väldigt liten summa för att chansen att affären går i stöpet är stor. Oftast är det dock inte risken i sig som är det stora problemet, det är att en chanspost inte har analyserats nog för att sätta fingret på vad risken faktiskt är.

Chansposter är något jag har sysslat med under 2014 och som jag har som mål att hålla mig fullständigt ifrån under 2015. Oftast har min motivation för chansposter varit att någon har övertygat mig i större grad än vad jag själv har analyserat. Alltså har jag gått den korta vägen för att försöka hitta en bra affär.

Under 2015 kommer jag därför inte att handla chansposter i min korta portfölj och inte ens tänka tanken i min långa. Ingen affär utan en plan samt en uppföljningsplan. Den första för hur analysen säger utvecklingen ska se ut och en uppföljningsplan för att verifiera att så blev fallet.

Hej då chanspost!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar